Kringloopwinkel Het Snuffelhonk
van de stichting vrienden van het witte kerkje

De enige niet-commerciële kringloopwinkel
in de gemeente Bunnik

Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk

 

Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk en Het Snuffelhonk
De Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk (Stichting Vrienden) is de eigenaar van kringloopwinkel Het Snuffelhonk aan de Meent te Odijk. Via Het Snuffelhonk verzamelt de Stichting Vrienden inkomsten om haar doelen te verwezenlijken.

Het Witte Kerkje te Odijk
Het Witte Kerkje te Odijk is een monumentaal kerkje, oorspronkelijk uit de 16e eeuw. Het onderhoud van dit monument is een prijzige aangelegenheid. De Stichting Vrienden ondersteunt het onderhoud financieel. Het gaat dan om onderhoud en verbetering van het kerkgebouw, het erf en de bijgebouwen, maar dan vooral om de oude en bijzondere onderdelen daarvan. In het algemeen wordt door de Stichting Vrienden co-financiering geleverd voor onderhoudswerk dat gedeeltelijk door Monumentenzorg wordt gefinancierd.

Dorpse doelen
Naast het onderhoud van het Witte Kerkje ondersteunt de Stichting Vrienden ook zogenaamde ‘dorpse doelen’. Dit betreft vooral doelen binnen het dorp Odijk, maar ook doelen binnen de overige onderdelen van de burgerlijke gemeente Bunnik (dus Bunnik, Werkhoven en het buitengebied) kunnen in aanmerking komen.
De Stichting Vrienden steunt niet alle doelen. Doelen op de volgende gebieden vallen onder onze doelstellingen:
1. Monumentenbehoud
2. Onderhoud of herstel van kerkgebouwen en bijgebouwen
3. Zaken die het dorpsgezicht van het betreffende dorp verfraaien of herstellen
4. Historisch erfgoed, mogelijk ook onderzoek daarnaar
5. Herbestemming van gebruikte goederen
6. Ontmoetingsplaatsen voor mensen
7. Speelplekken en groenvoorziening in de dorpen
8. Milieu- en natuurverbetering
9. Herdenkingsplaatsen en monumenten

Vrijwilligers
De Stichting Vrienden en kringloopwinkel Het Snuffelhonk draaien alleen op vrijwilligers. Alle medewerkers en leidinggevenden van Het Snuffelhonk en ook het bestuur van de Stichting Vrienden zijn vrijwilliger.

Subsidie aanvragen
Subsidieaanvragen kunnen gericht worden aan het bestuur van de Stichting Vrienden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om in behandeling genomen te kunnen worden, moeten subsidieaanvragen duidelijk vermelden waarvoor het is. Ook is een begroting nodig en dient men aan te geven welk bedrag men vraagt en welk bedrag op een andere manier wordt verzameld.

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u ook verdere informatie over de Stichting Vrienden en Het Snuffelhonk krijgen of zich aanmelden als vrijwilliger.